Gebruiksreglement velden

Gebruiksreglement velden

VTC beschikt over 6 tennisvelden en een tennismuur op het sportcentrum Diepvenneke. Bij het gebruik van deze velden dienen volgende regels gerespecteerd te worden. Alvast bedankt voor jullie medewerking!
Samenvatting

VTPC beschikt over 8 buitenterreinen waarvan 3 gravel tennisvelden, 2 all weather tennisvelden en 3 padelveldenĀ op het sportcentrum Diepvenneke. Bij het gebruik van deze velden dienen volgende regels gerespecteerd te worden. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Door de komst van de padelvelden wordt het reglement hier en daar later nog aangepast.

 1. De leden kunnen de velden tijdens het zomerseizoen reserveren via het online reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen. Je doet dit met je lidnummer of email en je paswoord. Nieuwe leden krijgen van Tennis Vlaanderen een paswoord toegekend om aan te loggen. Je kan dit nadien wijzigen. Geef je paswoord nooit door aan iemand anders. Je kan reserveren van op je PC of smartphone of gebruik maken van de PC in de kantine.
 2.  Van 1 april tot 30 juni kan je naam maar 1 keer voorkomen in het reservatiesysteem, als reserveerder of medespeler. Nadat je gespeeld hebt, kan je uiteraard opnieuw reserveren. Dit om alle leden de kans te geven om te reserveren tijdens het drukke seizoensbegin. Vanaf 1 juli kan je naam terug tweemaal voorkomen in het reservatiesysteem.
 3. Vanaf dit seizoen kan de gemeente veld 6 in plaats van veld 3 verhuren aan niet-leden. Zij dienen deze reservaties minimum 5 dagen vooraf in te brengen. Deze reservatie is steeds zichtbaar in het reservatiesysteem. Als veld 6 vrij is, kan dit gewoon door de leden gereserveerd worden.
 4. Leden jonger dan 14 jaar (geboren na 1 januari 2007) kunnen reserveren tot 19 uur.
 5. Leden kunnen maximum 3 maal per seizoen spelen met een gastspeler.
 6. Je dient effectief gebruik te maken van je reservatie. De spelers die in het reservatiesysteem staan, dienen ook daadwerkelijk op het veld te staan. De leden van het bestuur zullen hierop toezien en eventueel maatregelen nemen bij inbreuken hierop.
 7. Heb je gereserveerd en ben je toch verhinderd of je vindt het weer te slecht, annuleer steeds je reservatie! Misschien willen andere leden wel tennissen.
 8. Het bestuur zal bij clubactiviteiten en bij slechte weersomstandigheden (te nat) de velden blokkeren in het reservatiesysteem.
 9. Het dragen van aangepast schoeisel (= tennisschoenen voor op gravel) is verplicht.
 10. Het is verboden om dranken in een glas mee naar het veld te nemen. Dranken in een flesje mag wel, maar neem dan zeker dit flesje mee terug naar de kantine als je getennist hebt.
 11. De terreinwisseling gebeurt op het uur voor de velden 1, 2, 4 en 5; voor de velden 3 en 6 is dit op het half uur. Na een speelbeurt dienen de velden steeds geveegd te worden.
 12. Het inschakelen van de verlichting gebeurt door middel van de drukknop naast de kantine voor de velden 1 en 2. Voor de velden 3, 4 en 5 doe je dit met de drukknop aan de eerste verlichtingspaal aan de vijverkant (bij veld 4). Gelieve steeds de lichten te doven wanneer er na jou niemand meer komt tennissen! Veld 6 heeft geen verlichting.
 13. De velden 3, 4, 5 en 6 kunnen ieder afzonderlijk kort gesproeid worden door op de drukknop bij deze velden te drukken. Doe dit zeker wanneer de velden heel droog zijn door het warme weer.
 14. Gebruik steeds de voorziene kleedkamers en douches en laat deze netjes achter.

Heeft u een vraag?

Deel nieuwsbericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nieuwsoverzicht

Gebruiksreglement velden

VTC beschikt over 6 tennisvelden en een tennismuur op het sportcentrum Diepvenneke. Bij het gebruik van deze velden dienen volgende regels gerespecteerd te worden. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

LEES VERDER...

Kom jij ook bij ons tenissen?

Tennis is geschikt is voor alle niveaus en voor alle leeftijden, ons oudste lid is 80+!

Tennis is stress verlagend en gezond, het is een full body workout, wie regelmatig tennist loopt minder risico op hart- en vaatziekten.


En als je komt tennissen bij VTC wordt tennis nog leuker!